Ön Bilgilendirme Metni

1.1 İşbu Ön Bilgilendirme Metni’nin konusu, Tüketici’nin Tüketici ve Batı Bestekar kültür San. Tic. Ltd. Şti. ("Kulup Müjgan") arasında akdedilen Sözleşme’ye ilişkin Kanun ve Yönetmelik hükümleri uyarınca bilgilendirilmesidir. Ayrıca Yönetmelik uyarınca yer verilmesi zorunlu olan hususlar Ön Bilgilendirme Metni’nde yer almaktadır.

1.2. Ön Bilgilendirme Metni’nde yer alan bilgiler Sözleşme’nin ayrılmaz parçası olup Taraflar aksini açıkça kararlaştırmadıkça bu bilgiler değiştirilemez.

2. TANIMLAR

2.1. Ön Bilgilendirme Metni’nin uygulanmasında ve yorumlanmasında aşağıda yazılı terimler karşılarındaki yazılı açıklamaları ifade eder.

Kulüp Müjgan: Batı Bestekar kültür San. Tic. Ltd. Şti. ’ye ait biletleme sisteminin adını,

Kulüp Müjgan Sistemi: Kulüp Müjgan’nın hâlihazırda kullanmakta olduğu ve ileride kullanmaya başlayacağı tüm bilet satış, tahsilat, hesap yöntem ve platformlarını,

Bilet Bedeli:  Organizatörün etkinlik için belirlemiş olduğu kendisinin tahsil etmeyi amaçladığı brüt bedeli, (Uygulanabilir tüm devlet ve belediye vergileri dâhil)

Kanun Kişisel Veri: 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’u, Tüketicilerin Kulup Müjgan Sistemini kullanarak gerçekleştirdikleri bilet alma ve üyelik işlemleri sırasında vermiş oldukları kişisel bilgileri, 

Platform Organizatör: Kulup Müjgan’nun bilet alanlar ve etkinlik yayınlayanlar için kullanılan internet sitesini ve diğer tüm bileşenlerini, Kulup Müjgan Platformunda üyelik gerçekleştirerek etkinlik yayınlayan tüzel veya gerçek kişileri

Bilet: Platform tarafından üretilen ve kısa mesaj, e-posta eki(PDF), basılı kâğıt ve farklı olarak genişletilebilecek yöntemlerle Tüketicilere gönderilen, kontrol amaçlı kullanılan dijital kodu ve etkinlik mekânında bilet satın alan Tüketicilere dağıtılacak olan fişleri,

Etkinlik: Organizatör tarafından T.C. kanunlarına uygun olarak düzenlenecek olan her türlü kültürel, sportif ve eğitim amaçlı, sergi, konferans, kongre, konser, eğitim, toplantı, fuar gibi ve bunlarla sınırlı kalmayan tüm etkinlikleri,

Ön Bilgilendirme Metni: Sözleşme kurulmadan ya da buna karşılık herhangi bir teklif Tüketici tarafından kabul edilmeden önce Tüketici’yi Yönetmelik’te belirtilen asgari hususlar konusunda bilgilendirmek için hazırlanan metni,

Sözleşme Kulüp Müjgan ve Tüketici arasında akdedilen Mesafeli Satış Sözleşmesi’ni,

Taraflar Kulüp Müjgan ve Tüketici’yi,

Yönetmelik Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ni ifade eder.

3. Kulup Müjgan İLETİŞİM BİLGİLERİ

3.1. Sözleşme kapsamında yapılacak her türlü bildirim, talep ve şikayetler için kullanılabilecek Kulup Müjgan’ya ait bilgiler aşağıdaki gibidir:

Tüketici: İşbu Sözleşme’nin konusunu oluşturan tüm etkinlikler için ticari amaç gütmeden tamamen şahsi kullanım için bilet almaya istekli ve bilet alan gerçek ve tüzel kişileri ifade eder.

Şirket Unvanı Şirket Adresi Şirket Mersis Numarası Şirket Vergi Kimlik Numarası Şirket Telefonu: Batı Bestekar kültür San. Tic. Ltd. Şti. (“Kulup Müjgan”) Kavaklıdere mahallesi Bestekar Caddesi no:38/b Çankaya Ankara Kavaklıdere VD -1501192456

Şirket Şikâyet/Öneri Kanalları: iletisim@Kulup Müjgan.com adresine şikâyet ve öneriler iletilebilecektir.

4.HİZMET BİLGİLERİ

4.1. Sözleşme konusu hizmet, Kulup Müjgan Platformu üzerinde Organizatör tarafından T.C. kanunlarına uygun olarak düzenlenecek olan her türlü kültürel, sportif ve eğitim amaçlı, sergi, konferans, kongre, konser, eğitim, toplantı, fuar gibi ve bunlarla sınırlı kalmayan tüm etkinliklere katılım sağlamak amacıyla, e kısa mesaj, e-posta eki(PDF), basılı kâğıt ve farklı olarak genişletilebilecek yöntemlerle Tüketicilere gönderilen bilet satışıdır.

4.2.Tüketici, satın almayı planladığı hizmetin tüm vergiler dâhil toplam fiyatını, hizmet bedelini, varsa teslim masraflarını ve diğer ek masrafların detaylarını, ayrıca etkinliğe dair tüm bilgileri (etkinlik adı, yeri, tarihi), varsa etkinliğe katılım koşullarını, etkinlik biletlerinin teslim usullerini, satın alınması planlanan etkinlik bileti sayfasında, her bir etkinlik özelinde Platform üzerinden detaylı şekilde inceleyebilecektir.

4.3. Her bir etkinlik bazında Organizatör bilgileri farklılık gösterebilmektedir. Bu bağlamda, Organizatör bilgileri, ilgili etkinliklerin bilet satın alma sayfasında, etkinlik organizatörü bilgileri kısmında görülebilecektir.

5. GENEL HÜKÜMLER

5.1. Tüketicinin siparişine ve Sözleşme’ye konu hizmet, etkinlik bileti satış hizmetidir. Etkinlik biletleri satışları, belirli bir tarihte yapılması gereken, eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler kapsamındadır. Kulup Müjgan sadece etkinlik biletlerinin satış ve dağıtımına aracılık hizmeti sağladığından, etkinliklerin içeriğine dair hiçbir hak ve yetkisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Satın alınması planlanan etkinliğin içeriğine ve etkinlik ile ilgili tüm kurallara etkinlik organizatörü karar vermektedir.

5.2. Tüketici, bilet alım işlemlerini gerçekleştirerek, Platform’da yer alan Kullanım Koşullarını, Sözleşme hükümlerini, Çerez Politikasını ve Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Tüketici Aydınlatma Metnini okuduğunu ve anladığını kabul etmektedir.

5.3. Tüketicinin Sözleşme hükümlerinin aksine bir talebi ya da şikâyeti olması durumunda, herhangi bir bilet alım işlemi gerçekleştirmeden ve sipariş onaylanmadan önce, Canlı Yardım sayfasını ziyaret etmesi ve/veya yukarıda belirtilen iletişim numaralarından Kulup Müjgan ile iletişime geçmesi önerilmektedir.

5.4. Tüketici, sipariş onaylanmadan ve Sözleşme kurulmadan önce, işbu Ön Bilgilendirme Metni ile mevzuat kapsamında yazılı şekilde detaylıca bilgilendirildiğini, ayrıca sipariş öncesinde, ön bilgilendirme onayının alındığını ve ön bilgilendirme onayının, Sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul etmektedir.

6. CAYMA HAKKI – BİLET İADE GARANTİ POLİTİKASI

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin "cayma hakkının istisnaları" başlığını taşıyan 15. maddesinin (g) bendi uyarınca, “belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler”, cayma hakkının istisnalarındandır. Etkinlik biletleri satışları, belirli bir tarihte yapılması gereken, eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler arasında olduğundan, Yönetmelik gereğince tüketicinin cayma hakkı bulunmamaktadır.

6.1. Aşağıdaki durumlarda bilet alan Tüketiciler, talep etmeleri durumunda Kulup Müjgan tarafından tanınan istisnai cayma hakkı kapsamında ücret iadesi alabilirler:

1. Etkinliğin mücbir sebepler dahil olmak üzere gerçekleşmemesi durumunda.
2. Etkinlik tarihinin değişmesi durumunda.
3. Etkinlik mekânın değişmesi durumunda. Bu durumlar dışında kalan tüm özel ve sübjektif sebepler Tüketici ile ilgili olduğunda cayma hakkı elde edilmemektedir.

6.2. Tüketici, cayma taleplerini Kulup Müjgan.com üzerinden aşağıdaki adımları izleyerek gerçekleştirebilecektir:

1. Sayfada belirtilen adrese konu ile ilgili bir mail atılmalı
2. Tüketici sayfayı yenilediğinde iadetalebi ile ilgili güncel durum hakkında bilgiyi görebilecek, iade işlemlerine ilişkin son güncel durumu bu sayfadan kontrol edebilecektir.

6.3. Tüketici, bilet aldığı tarihten itibaren 2. Gün saat 23.59’a kadar iade talebinde bulunması durumunda Kulüp Müjgan, iade taleplerini inceleyerek, tükecinin haklı sebeple iade talebinde bulunmuş olduğuna kanaat getirmesi durumunda, tüketicinin satın almış olduğu bilet bedelinin tamamını tüketicinin ödeme için kullandığı kredi kartına 14 iş günü içinde iade eder.

6.4. Kulüp Müjgan Bilet İade Garanti Politikasında değişiklik yapma hakkını her zaman saklı tutar ve değişikliklerin bildirimi için Tüketiciye ve Organizatöre herhangi bir bilgilendirme yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.

6.5. Bilet İade Garanti Politikasına ilişkin güncel şartların takibi Tüketicinin ve Organizatörün sorumluluğundadır.

6.6. Tüketici, Kulüp Müjgan tarafından tanınan istisnai cayma hakkını işbu maddede belirtilen süre ve usuller dâhilinde kullanacak olup aksi halde cayma hakkı bulunmayacaktır.

7. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

7.1. Kulüp Müjgan, Sözleşme kapsamında elde ettiği kişisel verilerin güvenliğinin sağlanmasına ve korunmasına önem vermektedir. Kulüp Müjgan, işbu sözleşme kapsamında elde ettiği kişisel verileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) ve ikincil mevzuata uygun olarak işlemekte ve paylaşmaktadır.

7.2. Tüketici, Sözleşme kapsamında sağladığı kişisel verilerin doğru, eksiksiz ve güncel olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

7.3. Tüketici, kişisel verilerin işlenmesi hakkında https://Kulup Müjgan.com/tr/content/privacynotice/ linkinde yer alan Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Tüketici Aydınlatma Metni vasıtasıyla detaylı bilgiye ulaşabilecektir.

8. UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

8.1 Sözleşme’nin uygulanmasında, Bakanlık’ça ilan edilen değerlere uygun olarak Tüketici’nin Hizmet’i satın aldığı ve ikametgâhının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.

Alışveriş Sepeti