Mesafeli Satış Sözleşmesi

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

1. TARAFLAR 1.1. İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi ("Sözleşme"), Batı Bestekar Kültür San. Tic.Ltd. Şti ("Kulüp Müjgan") ile Bilet satın alma işlemi yapan Tüketici arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde elektronik ortamda kurulmuştur.

2. TANIMLAR 2.1. Sözleşme’nin uygulanmasında ve yorumlanmasında aşağıda yazılı terimler karşılarındaki yazılı açıklamaları ifade eder. Bakanlık Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nı, Kulüp Müjgan Batı Bestekar kültür San. Tic. Ltd. Şti. ’ye ait biletleme sisteminin adını, Kulüp Müjgan Sistemi Kulüp Müjgan’nun hâlihazırda kullanmakta olduğu ve ileride kullanmaya başlayacağı tüm bilet satış, tahsilat, hesap yöntem ve platformlarını, Bilet Platform tarafından üretilen ve kısa mesaj, e-posta eki (PDF), basılı kâğıt ve farklı olarak genişletilebilecek yöntemlerle Tüketicilere gönderilen, kontrol amaçlı kullanılan dijital kodu ve etkinlik mekânında bilet satın alan Tüketicilere dağıtılacak olan fişleri, Bilet Bedeli
Organizatörün etkinlik için belirlemiş olduğu kendisinin tahsil etmeyi amaçladığı brüt bedeli, (Uygulanabilir tüm devlet ve belediye vergileri dâhil) Etkinlik Organizatör tarafından T.C. kanunlarına uygun olarak düzenlenecek olan her türlü kültürel, sportif ve eğitim amaçlı, sergi, konferans, kongre, konser, eğitim, toplantı, fuar gibi ve bunlarla sınırlı kalmayan tüm etkinlikleri, Etkinlik Gişesi Etkinliklerin yapılacağı mekânda satış yapmak üzere çalıştırılan merkez gişeleri, Fikirler Kulüp Müjgan tarafından kurulacak Satış Ağı’nın planlaması amacıyla Kulüp Müjgan tarafından geliştirilen ve daha sonra geliştirilecek kavram ve fikirleri, Havuz Hesap Kulüp Müjgan tarafından, anlaşmalı banka nezdinde bilet satışından elde edilen meblağların tutulduğu hesap, Hizmet Bir ücret veya menfaat karşılığında yapılan ya da yapılması taahhüt edilen Ürün sağlama dışındaki her türlü tüketici işleminin konusunu, Hizmet Bedeli Kulüp Müjgan’nun vermiş olduğu hizmet karşılığında Organizatörün belirlemiş olduğu Brüt Bilet Bedeli üzerinden hesaplanarak mahsup edeceği komisyon tutarını, İşlem Bedeli Tüketicilerin Kulüp Müjgan sistemini kullanmaları dolayısı ile bilet satın alma sırasında ödeyecekleri, bilet bedeli üzerine eklenerek her bir adet bilet için tahsil edilecek olan bedeli, Kanun 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’u, Kişisel Veri Tüketicilerin Kulüp Müjgan Sistemini kullanarak gerçekleştirdikleri bilet alma ve üyelik işlemleri sırasında vermiş oldukları kişisel bilgileri, Mahal Organizatör tarafından düzenlenecek olan Etkinliğin gerçekleştirileceği mekânı, Platform Kulüp Müjgan’nun bilet alanlar ve etkinlik yayınlayanlar için kullanılan internet sitesini ve diğer tüm bileşenlerini, Organizatör Kulüp Müjgan Platformunda üyelik gerçekleştirerek etkinlik yayınlayan tüzel veya gerçek kişileri, Ön Bilgilendirme Metni Sözleşme kurulmadan ya da buna karşılık herhangi bir teklif Tüketici tarafından kabul edilmeden önce Tüketici’yi Yönetmelik’te belirtilen asgari hususlar konusunda bilgilendirmek için hazırlanan metni, Satış Ağı Kulüp Müjgan’ya ait hali hazırda mevcut ve daha sonra eklenecek Perakende, Çağrı Merkezi, İnternet, Grup Satış ve bunun benzeri satış ve dağıtım kanallarından oluşan ağı, Sözleşme Kulüp Müjgan ve Tüketici arasında akdedilen Mesafeli Satış Sözleşmesi’ni, Tüketici İşbu Sözleşme’nin konusunu oluşturan tüm etkinlikler için ticari amaç gütmeden tamamen şahsi kullanım için bilet almaya istekli ve bilet alan gerçek ve tüzel kişileri ifade eder. Yönetmelik Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ni ifade eder.

3. SÖZLEŞMENİN KONUSU ve KAPSAMI
3.1. Sözleşme’nin konusu Tüketici’nin, Platform’da, Hizmet’in satın alınmasına yönelik elektronik olarak sipariş verdiği Hizmet’in satışı ile ilgili olarak Kanun ve Yönetmelik hükümleri gereğince Taraflar’ın hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesi olup Taraflar, Sözleşme tahtında Kanun ve Yönetmelik’ten kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul, beyan ve taahhüt ederler.

4. TÜKETİCİNİN ÖNCEDEN BİLGİLENDİRİLDİĞİ HUSUSLAR
4.1. Tüketici, siparişin oluşturması ve Sözleşme’nin kurulmasından önce, gerek Platform’un ilgili sayfaları ve kısımlarında yer alan tüm genel-özel açıklamalar, gerek Sözleşme, gerek Ön Bilgilendirme Metni gerekse de sair şekillerde, aşağıda yer verilenler de dâhil olmak üzere Sözleşme’nin akdi ve uygulaması ile ilgili tüm hususlar hakkında doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirildiğini ve bunları okuyup anladığını kabul, beyan ve taahhüt eder. a)Hizmet’in temel nitelikleri, b) Kulüp Müjgan’nun ticari unvanı, MERSİS numarası, vergi kimlik numarası ve iletişim bilgileri ile diğer tanıtıcı bilgileri, c) Hizmet'in Platform’dan alınması sırasındaki satış işlemi aşamaları, d) Kulüp Müjgan tarafından uygulanan Tüketici bilgileri için geçerli gizlilik, veri kullanımı işleme ve elektronik iletişim kuralları ile Tüketicinin bu hususlarda Kulüp Müjgan’ya verdiği izinlerin kapsamı, Kulüp Müjgan’nun kanuni hakları, Tüketicinin hakları ve haklarını kullanım usulleri, e) Hizmet’in vergiler dâhil toplam satış fiyatı, f) Hizmet ile ilgili diğer ödeme/tahsilat ve Sözleşme'nin ifasına ilişkin diğer bilgiler, g)Tüketici’nin cayma hakkını kullanma şartları, süresi ve usulü, h) Cayma bildiriminin yapılacağı açık adres veya elektronik posta bilgileri, ı) Uyuşmazlık hallerinde Tüketici’nin, başvurularını Tüketici Mahkemesine veya Tüketici Hakem Heyetine yapabileceğine ilişkin bilgi.

5. HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER
5.1 Tüketici, üyelik prosedürlerini yerine getirirken, Kulüp Müjgan Platformunun
hizmetlerinden faydalanırken ve Kulüp Müjgan Platformundaki hizmetlerle ilgili herhangi bir işlemi yerine getirirken, Kullanıcı Sözleşmesi'nde yer alan tüm şartlara, Kulüp Müjgan Platformunun ilgili yerlerinde belirtilen kurallara ve yürürlükteki tüm mevzuata uygun hareket edeceğini, yukarıda belirtilen tüm şart ve kuralları anladığını ve onayladığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
5.2. Tüketici, yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince veya mahkeme emri veya idari kolluk birimlerinin yazılı talebiyle, Kulüp Müjgan'nun kendisine ait gizli/özel/ticari bilgileri gerek resmi makamlara gerek idari makamlara açıklamaya yetkili olacağını ve bu sebeple Kulüp Müjgan'dan her ne nam altında olursa olsun tazminat talep edilemeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
5.3. Kulüp Müjgan’nun sunduğu hizmetlerden yararlananlar ve Kulüp Müjgan Platformunu kullananlar, yalnızca hukukun emrettiği biçimde yasalara uygun amaçlarla Kulüp Müjgan Platformu üzerinde işlem yapabilirler. Her Tüketici, Kulüp Müjgan ve/veya başka bir üçüncü şahsın ayni veya şahsi haklarına veya malvarlığına tecavüz teşkil edecek şekilde, Kulüp Müjgan Platformu dâhilinde bulunan görsel ve işitsel imgeleri, resim, müzik dâhil, video kliplerini, dosyaları, veri tabanlarını, çoğaltmayacağını, kopyalamayacağını, dağıtmayacağını, işlemeyeceğini, gerek bu eylemleri ile gerekse de başka yollarla Kulüp Müjgan ile doğrudan ve/veya dolaylı olarak rekabete girmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
5.4. Üçüncü kişiler tarafından Kulüp Müjgan Platformunda sağlanan hizmetlerden ve yayınlanan içeriklerden dolayı Kulüp Müjgan’nun, Kulüp Müjgan’nun yöneticilerinin veya çalışanlarının sorumluluğu yoktur. Herhangi bir üçüncü kişi tarafından ya da Organizatörler tarafından sağlanan ve yayınlanan bilgilerin, içeriklerin, görsel ve işitsel imgelerin doğruluğu ve hukuka uygunluğunun taahhüdü, bütünüyle bu eylemleri gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Kulüp Müjgan, Organizatörler de dâhil olmak üzere üçüncü kişiler tarafından sağlanan hizmetlerin, içeriklerin güvenliğini, doğruluğunu ve hukuka uygunluğunu taahhüt ve garanti etmemektedir.
5.5. Kulüp Müjgan Platformunun hizmetlerinden yararlanmak üzere başka kişilerin bilgilerini yasal ya da yasal olmayan yollarla elde etmiş kişilerin site üzerinden gerçekleştirdikleri her türlü işlem ve eylemlerin cezai ve hukuksal sorumluluğu bunu yapan gerçek veya tüzel kişilere aittir. Bu şekilde işlem yapanlar yüzünden Kulüp Müjgan’nun cezai ve hukuksal sorumluluğu bulunmamaktadır.
5.6. Etkinlik alanında ya da yerinde Tüketicilere ya da üçüncü kişilere herhangi bir sebeple gelebilecek maddi veya manevi zarardan Kulüp Müjgan hiç bir şekilde sorumlu değildir. Etkinliğin gerçekleşme biçimine etkinliğin oluşma sebebine, etkinliğin ne biçimde seyredeceği ya da etkinlik esnasında katılımcıların hal ve davranışlarına ilişkin olarak Kulüp Müjgan’nun üçüncü kişilere, Organizatörlere ya da Tüketicilere karşı hiç bir cezai ya da hukuksal sorumluluğu bulunmamaktadır.
5.7. Kulüp Müjgan’nun Tüketicilere Etkinlikle alakalı olarak yaptığı satışlar sırasında, Tüketicilere vereceği hizmetlere istinaden istediği ad altında ek ücretler (Kurye bedeli, Sipariş ücreti, Teslimat bedeli, İşlem ücreti, biletleme ücreti ve benzerleri gibi) alma, tahsil ve talep etme hakkı saklıdır.
5.8. Tüketici, talep, şikâyet ve önerilerini Ön Bilgilendirme Metni’nde yer alan Kulüp Müjgan iletişim bilgilerini kullanmak suretiyle ve/veya Platform üzerinden “Canlı Yardım” aracılığıyla ulaştırabilecektir.

6. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE FİKRİ HAKLAR
6.1. Kulüp Müjgan, Sözleşme kapsamında elde ettiği kişisel verilerin güvenliğinin
sağlanmasına ve korunmasına önem vermektedir. Kulüp Müjgan, işbu sözleşme
kapsamında elde ettiği kişisel verileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) ve ikincil mevzuata uygun olarak işlemekte ve paylaşmaktadır.
6.2. Tüketici, Sözleşme kapsamında sağladığı kişisel verilerin doğru, eksiksiz ve güncel olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.
6.3. Tüketici, kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin https://KulüpMüjgan.com/tr/content/privacynotice/ linkinde yer alan Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Tüketici Aydınlatma Metni vasıtasıyla detaylı bilgiye ulaşabilecektir.
6.4. Kulüp Müjgan'nun, Kulüp Müjgan Hizmetleri, Kulüp Müjgan bilgileri, Kulüp Müjgan telif haklarına tabi çalışmalar, Kulüp Müjgan ticari markaları, Kulüp Müjgan ticari görünümü veya Kulüp Müjgan Platformu vasıtasıyla sahip olduğu her tür maddi ve fikri mülkiyet hakları da dâhil tüm malvarlığı, ayni ve şahsi hakları, ticari bilgi ve bilgi birikimine yönelik tüm hakları saklıdır.

7. CAYMA HAKKI – BİLET İADE GARANTİ POLİTİKASI Mesafeli Sözleşmeler
Yönetmeliği’nin "cayma hakkının istisnaları" başlığını taşıyan 15. maddesinin (g) bendi uyarınca belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler, cayma hakkının istisnalarındandır. Etkinlik biletleri satışları, belirli bir tarihte yapılması gereken, eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler arasında olduğundan, Yönetmelik gereğince Tüketicilerin cayma hakkı bulunmamaktadır.
7.1. Aşağıdaki durumlarda bilet alan Tüketiciler talep etmeleri durumunda Kulüp Müjgan tarafından tanınan istisnai cayma hakkı kapsamında ücret iadesi alma hakkına sahip olurlar:
1. Etkinliğin mücbir sebepler dahil olmak üzere gerçekleşmemesi durumunda.
2. Etkinlik tarihinin değişmesi durumunda. Bu durumlar dışında kalan tüm özel ve sübjektif sebepler Tüketici ile ilgili olduğunda cayma hakkı elde edilmemektedir. Bu durumlar dışında kalan tüm özel ve sübjektif sebepler Tüketici ile ilgili olduğunda cayma hakkı elde
edilmemektedir.
7.2. Tüketici, iade taleplerini Kulüp Müjgan.com üzerinden aşağıdaki adımları izleyerek gerçekleştirebilecektir: 1. Tüketici, bilet satın almış olduğu eposta adresi ile KulüpMüjgan.com'a giriş yapmalıdır. Tüketici üye olmadan bilet satın almış ise yine KulüpMüjgan.com üzerinden hızlıca üyelik işlemini tamamlayabilecektir. 2. Ana sayfada üye girişi yaptıktan sonra sağ üst köşede Tüketicinin adının bulunduğu bölümde yer alan menüden Biletlerim yazan sekmeye tıklandığında açılan sayfada Tüketici satın almış olduğu biletleri görebilecektir. 3. Tüketicinin iadesini istediği etkinliğe ait biletin altında İade Et butonu bulunmaktadır. Bu butona basılarak iade talebi oluşturabilecektir. 4. İade işlemleri sadece etkinliklerin ertelenmesi, iptal edilmesi gibi durumlarda gerçekleştirilmektedir. 5. İade talep butonunu tıkladıktan sonra Tüketici iade nedenini belirtmelidir. İptal nedeniyle iade veya erteleme nedeniyle iade yazılarak talep onaylanmalıdır. Akabinde Tüketiciye talebinin alındığına dair bir mesaj gösterilecektir. 6. Tüketici sayfayı yenilediğinde iade talebi ile ilgili güncel durum hakkında bilgiyi görebilecek, iade işlemlerine ilişkin son güncel durumu bu sayfadan kontrol edebilecektir. 7.3. Kulüp Müjgan Bilet İade Garanti Politikasında değişiklik yapma hakkını her zaman saklı tutar ve değişikliklerin bildirimi için tüketiciye ve organizatöre herhangi bir bilgilendirme yapma zorunluluğu bulunmamaktadır. 7.4. Bilet İade Garanti Politikasına ilişkin güncel şartların takibi Tüketicinin ve Organizatörün sorumluluğundadır.
7.5. Tüketici, Kulüp Müjgan tarafından tanınan istisnai cayma hakkını işbu maddede belirtilen süre ve usuller dâhilinde kullanacak olup aksi halde cayma hakkı bulunmayacaktır.

8. SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ
8.1. Kulüp Müjgan, tamamen kendi takdirine bağlı ve tek taraflı olarak, işbu Mesafeli Satış Sözleşmesi'ni, uygun göreceği herhangi bir zamanda, Kulüp Müjgan Platformunda ilan etmek suretiyle değiştirebilir. İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi'nin değişen hükümleri, ilan edildikleri tarihte geçerlilik kazanacak; geri kalan hükümler, aynen yürürlükte kalarak hüküm ve sonuçlarını doğurmaya devam edecektir. İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi Tüketicinin tek taraflı beyanları ile değiştirilemez.

9. MÜCBİR SEBEPLER
9.1. Mücbir sebep; doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi, toplumsal olaylar, seçim tarih değişiklikleri ve kötü hava koşulları da dâhil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği, kaçınılamayacak olaylar olarak tanımlanmaktadır. Mücbir sebep sayılan tüm hallerde, Kulüp Müjgan, işbu Mesafeli Satış Sözleşmesi ile belirlenen yükümlülüklerinden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle yükümlü değildir. Bu ve bunun gibi durumlar, Kulüp Müjgan için, gecikme, eksik ifa etme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için Kulüp Müjgan'dan herhangi bir nam altında tazminat talep edilemeyecektir.

10. UYGULANACAK HUKUK VE UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi'nin uygulanmasında, yorumlanmasında ve hükümleri dâhilinde doğan hukuki ilişkilerin yönetiminde Türk Hukuku uygulanacaktır. İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi'nden doğan veya doğabilecek her türlü ihtilafın hallinde, Ankara Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

11. YÜRÜRLÜK 11.1. 11 (on bir) maddeden ibaret Sözleşme, Taraflar’ca okunarak, işlem tarihinde, Tüketici tarafından elektronik ortamda onaylanmak suretiyle akdedilmiş ve yürürlüğe girmiştir.

Alışveriş Sepeti